Vores viden om Skibs-el

Vores viden om Skibs-el

Strømtyper
Der findes forskellige strømtyper i skibene. Primært er der flg. at forholde sig til:

  • 400v uden NUL
  • 440v uden NUL (primært russisk produceret skibe eller ældre skibe)

I praksis kan man finde skibe der kører på 220/230v og 110v, men 230v er den mest accepterede strømtype. Strømmen er UDEN NUL! Den mest anvendte HZ på skibe er 60hz, selvom der også findes skibe på 50hz (dette er primært europæisk fænomen).

Q&A
Kan “normalt” udstyr 230v / 1 N fungere på et skib uden NUL eller har vi brug for 230v 2 ph. uden neutral?

SVAR
Først og fremmest er det vigtigt at HZ matcher (50 eller 60 hz) på udstyr og skib.

På et skib er der ingen neutral / nul. I teorien kunne 230v 1N elektrisk udstyr fungere på en 2-faset forbindelse med samme frekvens uden nul. Dette får dog garantien til at forsvinde og det er risikabelt idet udstyret ikke er designet til denne type brug. Udstyr der er klargjort til 230v 2 faser er ændret til netop denne type anvendes.

Marineudstyr er desuden designet, konstrueret og testet til at opfylde alle krav til marine brug. Så i henhold til maritime projektbestemmelser skal du installere 2-fase elektrisk udstyr, der er designet, testet og godkendt til sådan brug.

Læs mere om skibsstrøm her: Klik her

Vores producenter

Fagor er vores største leverandør og de leverer en bred palette af udstyr til skibe. Herunder kogeserie, ovne, opvaskemaskienr samt køl / frys.

Aluminox laver mange store skibs-projekter fra start til slut. Udstyret er designet, testet, godkendt og garanteret til marinebrug og er en TOP-producent til skibsindustrien. Det har de været i årtier.

Fribergs er en svensk leverandør af udstyr i topkvalitet. De er meget fleksible og der er mange muligheder. Friberg leverer kipgryder, kogeborde, kipstegere og induktionskogeplader til skibsindustrien.

Inoksan har et dedikeret skibs-sortiment og de er vant til at levere hele skibsprojekter. Inoksan er gode på ovne og kogeserier.